Optimal Control | to know - to produce - to innovate - to support |
Login

Scantechniek

Optimal control biedt 3 soorten scanners aan. Het is niet verplicht deze bij ons aan te kopen wanneer u laboklant wenst te worden. Onze software ondersteunt eender welke (niet gesloten) scanner. U kan dus eveneens gewoon verder werken met uw eigen scanner of elders een scanner aankopen. Let er wel steeds op dat de scanner niet afgesloten is!

De scanners die Optimal Control aanbiedt, laten toe patiënt-specifieke referentiepunten, bissectrices en gewrichtsassen aan te duiden. Deze markeringen verschijnen vervolgens in de Footmill® CAD software en kunnen gebruikt worden bij het 3D tekenen van de zolen.

Bekijk onze producten

Onze scantechnieken

Scanmethodologie

Optimal Control ontwikkelde specifieke scanmethodologieën voor het vervaardigen van podologische zolen. Afhankelijk van de specifieke zooltherapie die men voor ogen heeft kan gekozen worden voor specifieke scanmethodiek.

Directe scantechniek

Met deze methodologie scannen we rechtstreeks de voeten in. Dit kan zowel belast, semi-belast als onbelast. Hierbij plaatsen we de voet in de gewenste (neutrale) positie. Afhankelijk van de gekozen 3D scanner kan een controle uitgevoerd worden op de genomen scanpositie (foto van achteraanzicht met hoekmeting) Er kan dan bij het conceptualiseren van de podologische zolen rekening gehouden worden met de gemarkeerde (anatomische) referentiepunten.

Direct scantechniek

Indirecte scantechniek

In een aantal situaties (bijv. bij functionele zolen voor wielrenners, voetballer, skiërs,…) wordt de voorkeur gegeven om de voet indirect te scannen. We gebruiken hierbij een tussenstap en positioneren de voet eerst in een gewenste (neutrale) positie in een vacuümzak. Nadien wordt deze afdruk ingescand door de door u gekozen scanner.

Indirecte scantechniek
crossmenu
nl_NLNL